Radiostyrda leksaker

Bilar

Den absolut vanligaste radiostyrda leksaken är naturligtvis den radiostyrda bilen. För bara ett par år sedan kostade radiostyrda bilar mycket även för de billiga modellerna, men nuförtiden kan man hitta roliga bilar för ganska lite pengar. Det finns massor av olika modeller att välja mellan beroende på ålder och intresse; allt ifrån små eldrivna bilar för några hundralappar till riktigt avancerade med kolvmotorer som drivs på bensin eller alkoholm för flera tusen.

Båtar

Radiostyrda båtar är, av naturliga orsaker, poplärt främst på sommaren, men det finns naturligtvis möjlighet att leka med radiostyrda båtar även på vintern. Många båtmodeller tål kyla tillräckligt bra för att köras även under vintern, men se upp för stark sjögång. Små, radiostyrda båtar är sällan konstruerade för hög sjö.

Flygplan

Radiostyrda flygplan är främst för riktiga entusiaster, men även flygplan börjar bli billigare och billigare allt eftersom tekniken går framåt och blir billigare. Det finns dock fortfarande stora, dyra radiostyrda flygplan att få tag på om man verkligen är en flygentusiast.

Helikoptrar

En vansinnigt rolig liten leksak som blivit allt mer populär är den radiostyrda helikoptern. Dessa säljs ofta i tvåpack för ett par hundralappar och är mycket uppskattade bland både stora och små. Mer avancerade helikoptrar är betydligt dyrare, men håller naturligtvis en betydligt högre kvalitet.