LEGO

Lego är en av världens mest populära leksaker och har funnits hur länge som helst. Genidraget att allt passar ihop och kan byggas ut i oändlighet har gett LEGO en marknadsledande position.

Även om LEGO inte är en direkt billig leksak så finns det butiker - främst på Internet - som säljer LEGO betydligt billigare än traditionella leksaksaffärer. Dessutom finns det ofta begagnat LEGO att hitta på Blocket, Tradera eller liknande. När man köper begagnat - oavsett om det är leksaker eller annat - skall man se till att ta reda på varans skick. Det är inte kul att få hem en kartong med förstörda LEGO-bitar två dagar innan jul, då är det bättre att ta reda på så mycket information som möjligt innan man köper något.

Det finns olika sorters LEGO, vanligt och så kallat Teknik-LEGO. Det vanliga LEGO:t är nog något vi alla har lekt med, eller i alla fall sett någon gpng, medan Teknik-LEGO är betydligt ovanligare. Låt vara att det ofta ligger i en högre prisnivå än vanligt LEGO, men det är dessutom betydligt mer avancerat. Man kan exempelvis bygga sin egen robot av det, inte illa va?